Mikan tie politiikassa

Mikan tie politiikassa

Liityin yli kaksi vuosikymmentä sitten SDP:n jäseneksi. Puolueosastoni toiminnassa olin ensin vuosien ajan mukana käytännön järjestötoiminnassa. Puolueosaston toiminnassa opin arvostamaan jokaista, joka kantaa pienenkin kortensa kekoon kansanvallan toteutumiseksi.

Vuosien saatossa etenin pienin askelin ensin kunnallisjärjestön, sitten Lahden työväenyhdistyksen puheenjohtajaksi, puoluehallituksen jäseneksi ja myöhemmin kaupunginvaltuustoon sekä maakuntahallituksen johtoon. Vuodesta 2011 olen toiminut kansanedustajana.

Näissä tehtävissä en ole edustanut itseäni, vaan tuhansia alueemme eri-ikäisiä asukkaita, jotka toivovat turvallisen, oikeudenmukaisen ja hyvinvoivan Suomen parasta. Näiden asioiden puolesta olen tehnyt töitä nykyisellä vaalikaudella eduskunnan istuntosalissa sekä valiokunnissa. Toimin eduskunnassa tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajana sekä Päijät-Hämeessä hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtajana. Olen lisäksi Lahden kaupunginvaltuutettu.

Ajattelen, että jokaisella ihmisellä pitää olla oikeus toimeentuloon, tulevaisuuteen, turvallisuuteen ja ihmisarvoon. Tilkkutäkkimäistä sosiaaliturvaa on uudistettava yksinkertaisemmaksi ja toimivammaksi.  Jokaiselle lapselle ja nuorelle tulee taata laadukas koulupolku sekä aikuisille mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen. Kaikilla täytyy olla oikeus tuntea olonsa turvalliseksi – on toimittava aktiivisesti turvallisuuden ja vakauden vahvistamiseksi. Näiden asioiden lisäksi on huolehdittava niistä, jotka eivät voi pitää itsestään huolta. On uudistettava ikäihmisten hoitoa laadukkaaksi ja ihmisarvoiseksi. Jokainen ihminen on arvokas.

Näiden asioiden puolesta pyrin tekemään joka päivä töitä lahtelaisten, hämäläisten ja suomalaisten edustajana luottamustehtävissäni. Yhdessä, mieluummin rakentaen kuin repien. Koska siitä politiikassa on pohjimmiltaan kyse – yhteisten asioiden hoitamista toisia kuunnellen ja parhaita mahdollisia ratkaisuja yhdessä etsien.

CV

Yhteisöpedagogi (AMK)

sotilasarvo: sotilasmestari res

Kansanedustaja 2011- 
   Eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtaja 2019-
Naton yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan jäsen 2019- 
Eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen 2011-
Eduskunnan hallintovaliokunnan jäsen 2011-2019; 2022-
Suomen Pankin tilintarkastajien puheenjohtaja 2019-

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja 2022-

Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja 2006-2013; 2017-2021

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja 2013-2017
Lahden kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja 2017-2021
Lahden kaupunginvaltuuston jäsen 2005-

Lahti Energia Oy hallituksen varapuheenjohtaja 2021-