Mikan tie politiikassa

Mikan tie politiikassa

Liityin kaksi vuosikymmentä sitten SDP:n jäseneksi. Puolueosastoni toiminnassa olin ensin vuosien ajan mukana käytännön järjestötoiminnassa. Puolueosaston toiminnassa opin arvostamaan jokaista, joka kantaa pienenkin kortensa kekoon kansanvallan toteutumiseksi.

Vuosien saatossa etenin pienin askelin ensin kunnallisjärjestön, sitten Lahden työväenyhdistyksen puheenjohtajaksi, puoluehallituksen jäseneksi ja myöhemmin kaupunginvaltuustoon sekä maakuntahallituksen johtoon. Vuodesta 2011 olen toiminut kansanedustajana.

Näissä tehtävissä en ole edustanut itseäni, vaan tuhansia alueemme eri-ikäisiä asukkaita, jotka toivovat turvallisen, oikeudenmukaisen ja hyvinvoivan Suomen parasta. Näiden asioiden puolesta olen tehnyt töitä nykyisellä vaalikaudella eduskunnan istuntosalissa sekä puolustusvaliokunnassa. Lisäksi toimin tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajana sekä Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtajana ja Lahden valtuuston varapuheenjohtajana.

Ajattelen, että jokaisella ihmisellä pitää olla oikeus toimeentuloon, tulevaisuuteen, turvallisuuteen ja ihmisarvoon. Tilkkutäkkimäistä sosiaaliturvaa on uudistettava yksinkertaisemmaksi ja toimivammaksi. Jokaiselle lapselle ja nuorelle tulee taata laadukas koulupolku sekä aikuisille mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen. Kaikilla täytyy olla oikeus tuntea olonsa turvalliseksi – on toimittava aktiivisesti turvallisuuden ja vakauden vahvistamiseksi. Näiden asioiden lisäksi on huolehdittava niistä, jotka eivät voi pitää itsestään huolta. On uudistettava ikäihmisten hoitoa laadukkaaksi ja ihmisarvoiseksi. Jokainen ihminen on arvokas.

Näiden asioiden puolesta pyrin tekemään joka päivä töitä lahtelaisten, hämäläisten ja suomalaisten edustajana luottamustehtävissäni. Yhdessä, mieluummin rakentaen kuin repien. Koska siitä politiikassa on pohjimmiltaan kyse – yhteisten asioiden hoitamista toisia kuunnellen ja parhaita mahdollisia ratkaisuja yhdessä etsien.

poCV

Yhteisöpedagogi (AMK)

sotilasarvo: sotilasmestari

Kansanedustaja 2011- 
   -Eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen 2011-
-Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja 2015-2019
-Eduskunnan hallintovaliokunnan jäsen 2011-2019
-Eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtaja 2019-

Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja 2017-2021
   – maakuntahallituksen ja -valtuuston jäsen 2006-

-Lahden kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja 2017-2021
   – Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja 2013-2017
   – Lahden kaupunginvaltuuston jäsen 2005

Poliisiasian neuvottelukunnan puheenjohtaja 2012-2019

Lahti energian osakeyhtiön hallituksen varapuheenjohtaja 2021-

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän poliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja 9/2021 -1/2022