Kunnallisvaalien ennakkoäänestys alkoi tänään. Olen myös itse ehdolla kuntavaaleissa, nyt jo seitsemättä kertaa. Vuosien varrella olen saanut toimia kotikaupungissani Lahdessa valtuutettuna monissa eri luottamustehtävissä – lahtelaisten vahvalla tuella.

Hyvä Lahti -kampanjallani haluan tuoda tälläkin kertaa esiin yhteistyön tärkeyttä, yli puoluerajojen. Kunnallisvaalit ovat lahtelaisille tärkeät ja läheiset, sillä Lahden kaupunginvaltuustossa päätetään kaupungille ja sen asukkaille hyvin tärkeistä asioista, kuten kunnallisista palveluista ja kaupungin elinvoiman sekä työllisyyden kannalta keskeisistä valinnoista.

Hyvä Lahti on lahtelaisten elämässä sydämellä mukana, vauvasta vaariin. Hyvä Lahti pistää vauhtia työllisyyteen ja yrittäjyyteen, kannustaa turvalliseen ja terveelliseen kasvuun, kouluttaa lapset ja nuoret, eskarista aina yliopistoon, pitää juniorit ja seniorit mukana ja kasvaa ja kehittyy pääkaupunkiseudun kasvusta hyötyen.

Kannustan kaikkia lahtelaisia äänioikeutettuja käyttämään äänioikeuttaan kunnallisvaaleissa. On tärkeää, että yhteys kaupunkilaisten ja valittavien valtuutettujen välillä säilyy vahvana ja avoimena. Elämme samassa kaupungissa, olemme toisillemme tuttuja ja käytämme Lahdessa samoja palveluita. Kuntalaisten tarpeiden ja toiveiden on kuuluttava ja näyttävä Lahden päätöksenteossa. Olen pitänyt arvokkaana sitä, että olen saanut ihmisiltä paljon palautetta ja että kuntalaiset ovat kokeneet minut helposti lähestyttäväksi ihmiseksi.

Vaikka elämme vielä koronapandemian aikaa ja emme pysty tapaamaan perinteiseen tapaan vaalitoreilla, on ollut mukava huomata, että äänestäjät ovat olleet minuun yhteydessä matalla kynnyksellä. Yhteystietoni löytyvätkin kotisivuiltani ja keskustelen mielelläni ihmisten kanssa heidän toiveistaan ja ehdotuksistaan.

Lahti on kotikaupunkini ja minulle rakas, ja ikäni Lahdessa asuneena ovat kaupunki ja sen ihmiset minulle tuttuja. Toivon, että saamme kuntavaalien jälkeen yhteistyökykyisen kaupunginvaltuuston ja olen kaupunkilaisten tuella valmis vastuullisiin tehtäviin Lahden ja sen asukkaiden parhaaksi.

Hyvää kevättä ja alkavaa kesää toivottaen,

Mika Kari, ehdokasnumero 298

PS. Kunnallisvaalien ennakkoäänestys on 26.5.-8.6. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13.6.